SIMMAN 2008 Workshop Program (may be subject to change)

SUNDAY APRIL 13TH	MONDAY APRIL 14TH	TUESDAY APRIL 15TH	WEDNESDAY APRIL 16TH	
Arrival	Workshop at Frederiksdal	Workshop at Frederiksdal	Workshop at Frederiksdal	
	08:00 Registration Chairmen meeting 09:00 Opening welcome, purpose, overview chairmen: Stern/Agdrup, 30 min 09:30 KCS, Model Tests overview by chairman (30 min) questions to test performers (15 min) discussion/future tests (15 min) chairman: Cura Opening Opening Opening	09:00 Posters, CFD Based Methods 1 presentation by author 1 hr 10:00 Coffee break 30 min	09:00 5415, Manoeuvring Predictions presentation by chairman (30 min) questions to participants (30 min) group discussion (30 min) chairman: Perdon 1 hr 30 min	09:00
	10:30 1 hr Coffee break 30 min Group photo 11:00 Posters, Systems Based Methods 1 presentation by author 1 hr 1 hr	10:30 KVLCC, Manoeuvring Predictions presentation by chairman (45 min) questions to participants (45 min) chairman: K.P. Rhee 1 hr 30 min	10:30 Coffee break 30 min 11:00 Posters, CFD Based Methods 2 presentation by author 1 hr	-
	12:00 Lunch 1 hr	12:00 Lunch 1 hr	12:00 Lunch 1 hr	12:30
	13:00 KCS, Manoeuvring Predictions presentation by chairman (30 min) questions to participants (30 min) group discussion (30 min) chairman: Quadvlieg 1 hr 30 min	 13:00 KVLCC, Manoeuvring Predictions cont. group discussion chairman: KP Rhee 1 hr 14:00 Coffee break 30 min 	13:00 Comparison of CFD Methods presentation by chairmen (1 hr) questions to participants (30 min) chairmen: Hino/Broglia/Gorski 1 hr 30 min	13:30
	 14:30 Coffee break 30 min 15:00 KVLCC, Model Tests overview by chairman (45 min) questions to test performers (30 min) discussion/future tests (15 min) chairman: S.Y. Kim 1 hr 30 min 	14:30 5415, Model Tests overview by chairman (30 min) questions to test performers (15 min) discussion/future tests (15 min) chairman: Agdrup 15:30 15:30 Posters, Systems Based Methods 2 presentation by author 1 hr	14:30 Coffee break 30 min 15:00 Comparison of CFD Methods cont. group discussion chairmen: Hino/Broglia/Gorski 1 hr	-
16:00 Arrival and registration	16:30	16:30	16:00 Closing chairmen: Stern/Agdrup 16:30 30 min]
19:00 Get-together sandwiches & snacks	Free	17:30 Bus departure Tour and dinner at FORCE Technology 23:00 Return to Hotel Frederiksdal	Departure non-organizers	

	-				
	THURSDAY APRIL 17TH				
	Meeting at FORCE, organizers/chairmen only				
·00					
	Summary and Conclusions Discussion of comparison results from model tests, CFD methods and manoeuvring predictions KCS KVLCC 5415				
	Plan for final proceedings				
	Plan for section in ITTC MC Report				
	Plan for journal article				
:30	Lunch & departure				
:30					